ONS LESAANBOD

Dansen kan bij ons van jong tot oud, bekijk hieronder welke lessen aangeboden worden. In het roosters staat voor wie welke les geschikt is. 


Modern/jazz leert je je eigen dansvaardigheid kennen. Je zult zwaaien, springen, vallen en draaien. Tijdens de lessen staan verschillende thema’s centraal, denk aan; techniek, dynamiek, flexibiliteit, muzikaliteit, expressie en presentatie. Er worden grepen gedaan naar dansbewegingen uit verschillende stijlen. Vind als groep de harmonie, de creativiteit als solist, en de samenwerking tijdens partnering. Naast de oefeningen en combinaties wordt er veel gewerkt aan het maken en instuderen van choreografieën. Er wordt veel gewerkt met hedendaagse muziek die aansluit bij de doelgroep.Zumba is een heerlijke dansles die je zeker een keer geprobeerd moet hebben. Merengue, salsa, samba en hiphop, verschillende dansstijlen komen aan bod. In deze les staat bewegen centraal. Geen moeilijke pasjes. Gewoon lekker dansen en je fit voelen. Het is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Als je naar Zumba kijkt kun je niet meer stil zitten en wil je gewoon mee doen.
Klassiek Ballet is een elegante dansstijl. In deze les leer je de basistechnieken die ook heel goed van pas kunnen komen bij andere dansstijlen. De lessen zijn uitdagend, gevarieerd en dynamisch. Ze sluiten goed aan bij het niveau en de leeftijd van de doelgroep. Naast de vaste basispassen worden elementen als een juiste houding, een goede techniek en de terminologie in de klassieke lessen behandeld. De kwaliteit van de beweging, het dansgevoel, de expressie en muzikaliteit staan centraal in deze lessen.


Streetdance is de verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkelt in dansscholen, maar op straat. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed. Dat is juist zo leuk aan deze dansvorm. De les start met een warming-up, waarbij het lichaam klaargestoomd wordt voor de rest van de les. Daarbij komen diverse basispassen aanbod, maar ook worden de spieren gerekt, om blessures te voorkomen. Daarna is het dansen geblazen! De leerlingen leren choreografieën aan op muziek passend bij de leeftijd.Zumba Care is een leuke dansles die ruimte biedt voor mensen met een verstandelijke beperking. De choreografieën zijn zo ontworpen dat elke leerling op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Uiteraard wordt er wel gemotiveerd om de passen steeds een klein stapje uitdagender te maken. Gezelligheid en samen zijn staan voorop, waardoor het, naast dat dansen gezond is voor je lichaam, ook de sociale behoefte vervult van de leerlingen.